از اولین اتصال انسان به دنیای مجازی 20 سال میگذرد این اتفاق به حدی در زندگی روزمره انسان تغییر ایجاد کرد که میتوان زندگی تمام انسان ها را به دو بخش قبل از اینترنت و بعد از اینترنت تقسیم بندی کرد. بسیاری از کسانی که درباره فواید و مضرات اینترنت تحقیق میکنند بر این باورند که اینترنت در این 20 سال به میزان تمام طول زندگی انسان در کره زمین اطلاعات او را افزایش داده است و باعث رشد اطلاعاتی او شده است. شاید این مطلب غیر قابل باور باشد ولی باید بدانید که در جهان امروز با سرعت نجومی در فضای اینترنت هر روزه مطالب جدیدی تولید و بارگزاری میشود.
از مزایای رشته کامپیوتر و همچنین سایر رشته های مرتبط با علوم کامپیوتر میتوان به دسترسی سریع و آسان کاربران به اطلاعات، صرفه جویی در هزینه ها و از همه مهمتر بالابردن بهره وری نام برد.
چنانچه مایل هستید در رشته ی فناوری اطلاعات حرفی برای گفتن داشته باشید باید تحصیلات آکادمیک دانشگاهی را با کار تجربی در محیط کار واقعی ادغام کنید تا به بهترین نتیجه برسید.
چنانچه مایلید تا بیشتر با رشته ی فناوری اطلاعات آَشنا شوید با شرکت طراحی سایت مبنا در ادامه همراه باشید...
فناوری اطلاعات که به اختصار فارسی به آن (فا) و به زبان انگلیسی Information Technology یا (IT) گفته میشود؛ شما در رشته فناوری اطلاعات با تمامی مراحل سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه از مطالعه و طراحی تا پشتیبانی و مدیریت آشنا میشوید.
گاها اتفاق می افتد که افراد رشته های فناوری اطلاعات و فناوری رایانه را با هم اشتباه میگیرند و آنها را یک رشته می دادند، در اینجا باید گفت که این دو رشته با هم فرق دارند ولی در عوض در برخی موارد با یکدیگر اشتراکاتی دارند. بهتر است برای آنکه بیشتر با این تفاوت ها و اشتراکات آشنا شوید مثالی ملموس تر برای شما بزنیم فرض کنید علم رایانه مانند مهندسی مکانیک و فناوری اطلاعات مانند صنعت حمل و نقل می باشد. در صنعت حمل و نقل ماشین، هواپیما، قطار و کشتی و... وجود دارد که آنها را مهندسین مکانیک طراحی و می سازند.

دروس و گرایش ها آی تی
باتوجه به اینکه در ابتدای نام این رشته مهندسی عنوان شده است دانشجویی که این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب میکند باید به دو مبحث علوم مدیریت و کامپیوتر علاقه داشته باشد و بتوانند با قدرت تجزیه و تحلیل ریاضیات خود مسائل پیش روی خود را حل کنند.
در حال حاضر دانشگاه های سراسری ایران تنها از بین داوطلبین کنکور ریاضی اقدام به انتخاب دانشجو برای رشته ی فناوری اطلاعات میکنند این در حالی است که دکتر جلالی بر این باور است که رشته فناوری اطلاعات توانایی این را دارد که از هر 5 گروه آزمایشی که در کنکور سراسری شرکت میکنند دانشجو بپذیرد.
دروس رشته فناوری اطلاعات شامل موارد زیر است:
رشته فناوری اطلاعات مانند سایر درس های دانشگاهی شامل تعدادی دروس عمومی می باشد که دانشجو در طی تحصیل اقدام به پاس کردن آنها می کنند، همچنین تعداد دروس پایه که باید در مقاطع پایینتر آنها را پاس کرده باشید در مقطع کارشناسی شامل ریاضی، معادلات دیفرانسیل ،آمار و احتمالات مهندسی، فیزیک و کارگاه عمومی می باشد.
دروس اصلی رشته فناووری اطلاعات
ساختمان های گسسته، مبانی کامپیوتر، زبان ماشین و برنامه نویسی، ساختمان داده ها، مدار های منطقی، معماری کامپیوتر، برنامه سازی پیشرفته، سیستم های عامل، پایگاه داده ها و طراحی الگوریتم ها، مهندسی نرم افزار، شبکه های کامپیوتری
مبانی الکرونیک دیجیتال، هوش مصنوعی، اصول و مبانی مدیریت، مبانی اقتصاد مهندسی، آزمایشگاه شبکه، آزمایشگاه پایگاه داده ها، شیوه ارائه مطلب علمی و فنی، زبان تخصصی و آزمایشگاه سیستم عامل ، مبانی فناوری اطلاعات، مهندسی فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیک، مدیریت و کنترل پروژه های آی تی، برنامه ریزی استراتژیک آی تی، آموزش الکترونیکی، محیط های چند رسانه ای، پروژه آی تی و بخش کاراموزی.
گرایش های رشته فناوری اطلاعات :
- تجارت الکترونیکی
- سیستمهای چندرسانهای
- مدیریت سیستمهای اطلاعاتی
- امنیت اطلاعات
- شبکههای کامپیوتری
- مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
گرایشهای رشته مدیریت فناوری اطلاعات :
- مدیریت منابع اطلاعاتی
- سیستمهای اطلاعات پیشرفته
- نظام کیفیت فراگیر
گرایشهای رشته مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات :
- ارتباطات سیار
- دیتا و امنیت شبکه
- مدیریت ارتباطات و فناوری اطلاعات
- سیستمهای چند رسانه ای
- مدیریت شبکه
گرایش های رشته فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد به همراه تعریف:
تجارت الکترونیکی
تجارت الکترونیک به زبان ساده انجام کلیه معاملات تجاری که سابقا توسط انسان انجام می شده است ولی اکنون توسط اینترنت به سرعت و سهول انجام میشود گفته میشود. عبارت تجارت الکترونیک تمامی معاملات تجاری و معاملات مدیریتی که از طریق فن آوری اطلاعات صورت گیرد را در بر میگیرد.
مدیریت سیستم های اطلاعاتی
با توجه به اینکه تمامی دولت هایی که در ایران به روی کار می آیند هدفشان الکترونیکی کردن بیش از پیش کارها می باشد از این رو وابستگی به تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات افزایش یافته است و با این شرایط نیاز به متخصصینی که بتوانند خطراتی که این سیستم ها را تهدید می کنند مانند برنامه های ویروسی، هک و حملات داس و دیداس را خنثی و یا در صورت موفقیت آنها بتوانند با سرعت بالا اطلاعات را ریکاوری نمایند احساس می شود.
شبکه های کامپیوتری
این بخش از فناوری اطلاعات نسبت به سایر بخش ها از سابقه بیشتری برخوردار است . کسانی که در این رشته تخصص کسب میکنند میتوانند در زمینه های مختلفی به فعالیت مشغول شوند از جمله این کار ها میتوان به طراحی و پیکربندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی شبکه اشاره کرد.
فناوری اطلاعات (IT)
کسانی که در رشته فناوری اطلاعات مشغول به تحصیل هستند دانش جمع آوری اطلاعات، استفاده از آنها و انتقالشان را فرا میگیرند. از اهدافی که رشته ی فناوری اطلاعات دنبال میکند می توان به طراحی، ساخت و نگهداری سیستم های سخت افزای و نرم افزاری و تمامی مراحل مربوط به اطلاعات اط جمع آوری تا طبقه بندی و انتقال اشاره نمود.