cms | سیستم مدیریت محتوا سایت | cms اختصاصی | cms آماده | سی ام اس
سوالی بیشمار در ذهن بسیاری از کسانی که قصد طراحی سایت دارند در مورد cms (سی ام اس) یک سایت می باشد. برای پاسخ به سوال cms چیست لطفا این صفحه را مطالعه نمایید.
cms چیست؟
این کلمه مخفف عبارت Content Management System که به معنای سیستم مدیریت محتوا می باشد؛ و همانگونه که از ترجمه عبارت cms پیداست یک سیستم یا بهتر و ساده تر عنوان نماییم یک برنامه برای مدیریت بخش ها و محتوای یک سایت می باشد.
مفهوم cms از زمانی آغاز شد که یک طراح و کدنویس سایت برای ایجاد شرایطی ساده برای شخصی که سایت برای او ایجاد می شود که بتواند از طریق چند کار ساده بعضی از بخش های سایت خود را مدیریت نماید ایجاد شد؛ قبل از پیدایش مفهوم cms سایت ها تماما به صورت استاتیک طراحی می شدند و به مرور زمان و برای سهل و آسان شدن گذشتن اطلاعات در سایت، کدنویسان به فکر چاره به نام سیستم مدیریت محتوا افتادن که از طریق برنامه ساده، شرایط درج اطلاعات را بدون نوشتن کدهای html برای افرادی که سواد برنامه نویسی تحت وب را ندارند، فراهم آورند.
به طور کلی cms ها را به دو دسته می توان تقسیم کرد:
- cms های اختصاصی
- cms های آماده یا cms های اُپن سورس (open source)
بسیاری از ما می پرسند که سایت شما بر پایه چه cms ای می باشد؟
و تمام آنها انتظار شنیدن نام سیستم های آماده ای که اسم آنها را شنیده اند را دارند؛ اما لازم به توضیح هست که cms طراحی سایت ما کاملا اختصاصی می باشد. برای توضیح این موضوع تفاوت cms های آماده و اختصاصی را در ذیل مطالعه نمایید.
cms اختصاصی :
این سیستم مدیریت محتوا بدون استفاده از برنامه های آماده و با تجربه و تخصص یک کدنویس برای مدیریت سایت ایجاد می شود. که این موضوع می تواند وب سایت شما را بسیار امن تر و قوی تر از سایت های آماده نماید. البته به شرطی که با کدنویس و یا یک شرکت طراحی سایت حرفه ای کار ایجاد سایت خود را پیش ببرید. اغلب cms های اختصاصی با تکنولوژی های ASP و PHP ایجاد می شوند.
cmc آماده :
با گذشت زمان شرکت ها و کمپانی های تجاری با هدف فروش نرم افزار ایجاد سایت و فروش آن اقدام به تولید سیستم های مدیریت محتوای آماده نمودند. با اینکه این برنامه ها در اصل برای راحتی مردم برای ایجاد سایت ساخته شده اند و مدیران شرکت های ساخت این برنامه ها تبلیغاتی بیشماری بر خوب بودن این برنامه ها انجام داده اند، اما من به شما طبق تجربه میگویم که اگر قصد دارید سایت با کیفیتی داشته باشید، برای طراحی سایت خود سمت این برنامه ها نروید.
مثال ساده ای می زنم: شما شاید مقداری به مکانیک توسط یک برنامه و اموزش دوستان آشنا شده باشید، ولی حتما برای خرید یک ماشین خوب مکانیکی زبردست و با تجربه را همراه خود می برید؛ یا اگر قصد سفر با ماشین را دارید ترجیح می دهید که سرویس ماشین و چک کردن آن را به دست مکانیکی با تجربه و زبر دست بسپارید.
دقیقا طراحی سایت با نرم افزارهای آماده چنین می باشد که شما بدون آشنایی تمام و کمال با علم طراحی و کدنویسی به سراغ ایجاد سایت می روید.
دایه داران ایجاد سایت با نرم افزارهای آماده نیز اکثرا کسانی هستند که حتی یک خط کدنویسی حرفه ای برای ایجاد سایت را نخوانده اند؛ هیچ تخصص حرفه ای برای ایجاد یک سایت ندارند و با یادگرفتن این نرم افزارهای آماده و ندانستن شما خود را به عنوان طراح سایت معرفی می نمایند و وب سایتی ضعیف برای شما ایجاد می نمایند؛ که خود شما هم می توانید با مطالعه مختصر همان سایت را با cms آماده مورد نظر ایجاد نمایید.
نام تعدادی از cms های آماده:
- cms جوملا
- cms وردپرس
- cms دراپال
- cms مجنتوو
- cms پی اچ پی نیوک
- cms ای اس پی نیوک
حتی همانگونه که مشاهده می نمایید دو تکنولوژی برتر ASP و PHP نیز درکنار برنامه های تخصصی ایجاد سایت خود، نرم افزارهای آماده یا نیوک نیز ارائه داده اند.
پی نوشت:
این مقاله برای آگاهی و آشنایی شما با مفهوم cms ایجاد شده است
پشت این مقاله هیچ غرض ورزی وجود ندارد و این مقاله ثمره تحقیق و تجربه و تحصیلات آکادمی تیم مبنا برای شما می باشد.
لطفا در انتخاب طراح سایت و مشاوره برای طراحی سایت دقت نمایید.
ما بر حسب وظیفه به عنوان کسانی که در زمینه فناوری اطلاعات در این کشور تحصیلات انجام داده ایم، بر گردن خود دیده ایم که کاری حرفه ای برای طراحی سایت شرکت ها و موسسات و مردم ایران انجام دهیم؛ همچنین تمام موارد را شفاف توضیح و تشریح نماییم.
ایجاد سایت با cms های آماده مثل جوملا و وردپرس کار بسیار ساده و حتی شاید پر سودی برای ما باشد؛ اما ما سختی کدنویسی را بی دلیل به خود تحمیل ننموده ایم.
هدف ما ایجاد وب سایتی کامل حرفه ای برای شما می باشد